Matpaket till Syrien – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Matpaket till Syrien

För några veckor sedan kom det ett paket med mat till kontoret. Det händer med jämna mellanrum att olika livsmedelsföretag vill visa upp sina förträffliga oljor och magiska pulver, men det här var något helt annat. Det här var också livsmedel, men från Röda Korset.

Lådan vi fick innehöll ett urval av produkterna som ligger i de matpaket som Röda Korset delar ut till familjer i Syrien för att hjälpa dem att överleva. På Röda Korsets gåvoshop kan du köpa ett riktigt matpaket till människor i Syrien, och det går också bra att swisha till 123 000 46 48. Bristen på mat är akut för familjer som tvingats från sina hem på grund av kriget. Din gåva räcker till mat för en hel familj i en månad. 

Vi kokade linserna, bulgurn och bönorna i saltat vatten, rörde ner tomatpuré och stekte faktiskt tebladen i lite olja och socker och toppade med dem. Vips så hade vi använt alla ingredienserna i paketet. Det blev överraskande gott, men framför allt så kändes det viktigt att bjuda familjen på maten. Diskussionen kring middagsbordet den dagen blev något utöver det vanliga, och insikten om att det lika gärna kunde ha slumpat sig så att det var vi som var på flykt i Syrien och inte hade mat för dagen var så stark att den nästan gick att ta på.

Med detta inlägg vill vi helt enkelt hjälpa Röda Korset att påminna om situationen i Syrien. Tio år är en lång tid. Och med din hjälp kan vi hjälpa alla de 10.000 barn och vuxna som just nu saknar mat för dagen. Låt oss göra det! Stor kram.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.