fbpx Print

Quinoaburgare med ajvar

Scale

Ingredienser

1 dl röd quinoa

300 g paprika

1 broccoli (250 g)

1 tetra (380 g) svarta bönor, sköljda

2 dl riven lagrad ost

2 dl ajvar

1 dl matyoghurt (eller växtbaserat alternativ)

Att ha hemma

1/2 tsk chiliflakes

1 msk majsstärkelse

1 ägg

salt & peppar

olja 

Instruktioner

Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen och låt svalna. Mixa bönorna till en slät kräm och blanda med kokt quinoa, chiliflakes, majsstärkelse, ägg och ost. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten vila ca 15 min.

Blanda ajvar med yoghurt. Forma smeten till bollar och tryck sen ut till burgare. Hetta upp en panna med olja och stek burgarna ca 3 minuter på varje sida. Servera nystekta burgare med ajvarsåsen och förslagsvis rostade rotfrukter och grönsaker.