fbpx Print

Regnbågssallad med jordnöts- och ingefärsdressing

Scale

Ingredienser

Sallad

1/4 rödkål

1 röd paprika

1 gul paprika

70 gram salladsmix

1 morot

1 dl vit quinoa

Dressing

1/2 dl jordnötssmör

2 msk tamarisoja

1 tsk äppelcidervinäger

1/2 msk riven ingefära

1 tsk honung

1/2 tsk chiliflakes

1 dl varmt vatten

Till servering

1/2 lime, juicen

1 näve jordnötter

Instruktioner

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna lite. Lägg ingredienserna till dressingen i en skål, slå över varmt vatten och vispa ihop. Strimla moroten med en julienneskalare eller osthyvel. Strimla rödkålen på mandolin eller med en kniv. Hacka paprikan. Blanda ner allt med de gröna bladen i en salladsskålen och vänd ner dressingen. Blanda väl.

Smaka av med lite lime och toppa gärna med grovt hackade naturella jordnötter.