fbpx

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Stora listan med sötsaker

fav

Det här med sötsaker är lite av ett eget kapitel i Food Pharmacy. Du som känner oss vet att vi är två före detta sockerråttor som mer eller mindre blivit snuvade på vårt sötsug sedan vi blev näringsjägare på heltid. Och när vi skriver snuvade så menar vi att vi faktiskt kan sakna vårt sötsug ibland (hur konstigt det än låter).

Men självklart blir vi fortfarande sugna på sött, bara inte lika ofta och inte lika starkt. Vi är fortfarande tokiga i choklad, men inte alls så förtjusta i godis och har aldrig förstått varför man ska äta bullar när det finns bröd? Vi gillar varken bakelser eller tårtor så mycket, men tycker att kladdkaka är det bästa som finns här i livet efter våra barn.

Här kommer en lista på Food Pharmacys favoriter och några av våra bästa recept. Om du frågar oss – facit på sötsaker!

Topp 3 chokladrecept?

Eftersom choklad råkar vara det bästa vi vet så har vi lite svårt att välja. Men det blir fyra klassiker – vår kladdkaka, våra chokladbollar, våra chokladbiskvier och våra kärleksmums. Och två bubblare: chokladdoppade popcorn med havssalt och den här här kladdiga historien med svarta bönor. Det var tre stycken totalt va?

Bästa rawbollarna?

Rawbollar är ju så himla enkelt att lyckas med tycker vi och möjligheterna är oändliga. Men chokladbollarna som vi nämner ovan är ju självklara på listan (prova gärna den här somriga varianten med jordgubbar när gubbarna är i säsong), liksom våra äppelkaksbollar som nog får anses vara något av en klassiker på bloggen vid det här laget? Och så våra fantastiska kolabollar förstås (slänger in julversionen med pepparkakskrydda också när vi ändå är i farten).

Bästa fredagsmyset?

Alltså det går ju så himla mycket i perioder det där men vågar vi svara våra grönkålschips och mörk choklad? På fredagar längtar vi mer efter sött än salt, ingen aning varför.

Bästa biogodiset?

Nötter!

Favoritbakelse?

Vi är inte jätteförtjusta i just bakelser men våra mazarinrutor från Näringsjägaren (adlink) går ju inte av för hackor. Höll nästan på att glömma våra dammsugare, de är ju faktiskt helt fantastiska!

Bästa tårtan?

Samma sak med tårtor som med bakelser, ingen storfavorit. Väljer till exempel choklad före tårta alla dagar i veckan. Men det klart, en pannkakstårta eller cheesecake bangar vi ju aldrig… Och då blir förstås följdfrågan vilken cheesecake som är vår favorit? Jämt skägg svarar vi mellan vår blåbärscheesecake med syren, vår frozen cheesecake med mango och passionsfrukt och vår klassiska jordgubbscheesecake.

Men något bra recept på födelsedagstårta har ni väl ändå?

Absolut, vår tårta med sötpotatis och kanelfrosting brukar gå hem hos stora som små.

Muffins då?

Våra bananmuffins såklart, går lika bra att göra i muffinsformar som i kakform!

Godaste pajen?

Vår äppelknyckarpaj. Klassiker med kanel, kardemumma, honung, vanilj, äpplen och havre. Blir kanske inte godare än så här?

Godaste kakan?

Vår plommonkaka med mandelmjöl är magisk.

Roligaste påskgodiset?

Det här.

Bästa julgodiset?

Vår recept på rocky road (här har du förresten den ultimata julgodisguiden).

Vad gör ni på Halloween?

Morotsspöken och gurkvålnader till barnens förtret, hehe.

Bästa receptet på nice cream?

Kul att du frågar, den här hasselnötsglassen med banan och kakaokross är helt makalöst god.

Bästa receptet på varm choklad?

Nu har du tur för här har vi skrivit ett helt inlägg om just varm choklad.

Er bästa milkshake?

Älskar vår milkshake som smakar morotskaka. Annars är ju det klassiska receptet 1 frusen banan, 1-2 msk kakao och 2 dl valfri mjölk. Går inte att misslyckas!

Pannkakor utan mjöl

Bästa pannkaksreceptet?

Det här. Ett helt inlägg med våra bästa pannkaksrecept hittar du här.

Godaste småkakan?

Vi bakar/äter väldigt sällan småkakor men kanske ska börja? Dessa hallongrottor är lite av en favorit.

Favoritefterrätt när ni var små?

Kladdkaka.

Favoritefterrätt nu när ni är stora?

Förstår inte frågan? Fortfarande kladdkaka så klart.

Vad beställer ni för efterrätt när ni är på restaurang?

Ja, nu var det ju cirka hundra år sedan vi var på restaurang känns det som men vi föredrar förrätt framför dessert. Ost i så fall kanske?

Favoritfrukt?

Alla sorters bär – älskar bär! Helt omöjligt att välja ett bär men solmogna jordgubbar med lättvispad grädde på en skärgårdsö och i mitten av juli, eller stora vilda björnbär direkt från busken står HÖGT i kurs.

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.