Svepet – fredagsmys, manlig hormonhälsa och handstand – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – fredagsmys, manlig hormonhälsa och handstand

Kanske tillhör du de som var lediga förra veckan? Vi vill bara försäkra oss om att du inte missat något viktigt på bloggen. Veckan bjöd på fredagsmys, internationella kvinnodagen, AIP-kost för vegetarianer och rårakor. Varsågod, här är veckans viktigaste nyheter på FP!

Nyttigt fredagsmys x 10

Stora guiden till nyttigt fredagsmys, hur länge har du inte längtat efter den? I fredags slog vi på den riktigt stora trumman och listade våra tio favoriter att duka fram till fredagsmyset. Finns det verkligen sådant fredagsmys, tänker du? Det gör det och du hittar det här.

Äntligen finns AIP för vegetarianer och veganer

Kan man äta antiinflammatorisk autoimmun kost, AIP, om man är vegetarian? Svaret är ja! Det krävs lite extra trix och knep för att få i sig tillräckligt med protein då man utesluter baljväxter, nötter och sojaprodukter under läkningstiden med AIP, men det går. Hur? Det skriver Cecilia Nilsson om här.

Manlig hormonhälsa

Hur kommer det sig att det inte pratas lika mycket om manlig hormonhälsa som den kvinnliga? Vår käre kollega Sebastian träffar endokrinologen Stefan Arver vars expertområde är just manlig hormonhälsa, och Stefan har mycket spännande att lära ut. Och hur är det nu, finns det en manlig variant av klimakteriet? Lyssna här eller här.

Internationella kvinnodagen

Det var ju internationella kvinnodagen i måndags och vi tog tillfället i akt att skriva lite om det på vårt instagram. Läs här (och börja gärna följa oss om du inte redan gör det).

Stå på händer!

Det roligaste som hände förra veckan var nog ändå att Mia skred till verket med sitt nyårslöfte att lära sig stå på händer. Sagt och gjort – hon träffade Sandra på Atmajyoti och fick sina två första övningar för att stärka upp bål, axlar och armar. Jisses vad kul det var. Och så skönt att stå upp och ner! Vill du också prova så gå in på vår igtv och klicka på “handstand tutorial”. Hem och öva nu bara!

Vad blir det nya normala för dig?

Vi avrundar veckanssvep med lite självreflektion. Det har snart gått ett år och många av oss är fortfarande hemma. Jobbar hemifrån, umgås hemifrån och lever våra liv på en mycket mindre yta än vi kanske tidigare gjort. Oavsett hur framtiden ser ut och när det kommer kännas helt okej att sätta sig i kollektivtrafiken, jobba från kontoret eller åka iväg på weekendresor igen så kommer vi inte gå tillbaka till hur det var förr. Och det är en bra sak. Det var mycket i det “normala” som ju faktiskt inte alls fungerade optimalt.

Det nya normala bär förstås på många utmaningar, inte minst för dem som trivdes väldigt bra med det som var, men det finns också enorma möjligheter i det här. Om vi väljer att se dem och utnyttja dem. Vi skapar våra liv genom våra val, av tankar, känslor, beteenden och hur vi väljer att respondera på det som händer utanför vår kontroll.

Läs mer om Helena Önnebys kloka tankar här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.