Svepet – grön curry, sötsaker och antinutrienter – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Svepet – grön curry, sötsaker och antinutrienter

Sporlovsveckorna byter av varandra och den här veckan var det Stockholms tur. I brist på annat roar vi oss med att montera tamburmajorer, heja på Niclas Tuomela i Sveriges Mästerkock och sammanfatta veckan som gick på Food Pharmacy. Den här veckan blev det mängder av recept och en fördjupning i antinutrienter på bloggen. Varsågod, här är veckans viktigaste nyheter på FP!

Antinutrienter – fytinsyra, tanniner, oxalat och probiotika

Antinutrienter är anti-näringsämnen, dvs ämnen som kan ha en negativ effekt på processer i kroppen, i motsats till nutrienter som kan främja vår hälsa. Olika antinutrienter kan ha olika inverkan, vissa kan påverka metabolismen eller hur kroppen använder sig av olika näringsämnen, andra absorption av mineraler. Absorption är den process där näringsämnen tas upp i tarmen och passerar ut i blodomloppet för att distribueras runt till kroppens celler. Läs mer om detta här.

Linssoppa med gröncurry

Det där med att nyttigt = tråkigt. Det gäller inte för den här soppan. Eller rättare sagt – det vet ju vi som hänger här ofta hur gott och njutningsfullt hälsosam och näringsriktig mat kan vara. Men om skulle springa på en riktig skeptiker som påstod något annat, så tycker vi att du ska bjuda hen på den här soppan.

Snusk och locket på – Food Pharmacy-podden #174

WWF har fyllt 50 år och vo har antagit deras challenge vilket osökt leder oss in på kastrullock, gräsmattor och en hel del snusk i veckans avsnitt av Food Pharmacy-podden #174. Lyssna här eller här.

Stora guiden till sötsaker

Du som känner oss vet att vi är två före detta sockerråttor som mer eller mindre blivit av med vår sötsug sedan vi blev näringsjägare på heltid. Men självklart blir vi fortfarande sugna på sött, bara inte lika ofta och inte lika starkt. Här kommer en lista på Food Pharmacys bästa sötsaker och några av våra favoritrecept. Om du frågar oss – facit på sötsaker!

The Food Pharmacy Show and Longevity

I vårt senaste avsnitt av vår engelska intervjupodd The Food Pharmacy Show intervjuar vi ingen mindre än vår gästskribent Graeme Jones om livslängd. Vad kan vi lära oss från att studera hundraåringar och skyndar den västerländska livsstilen på vårt åldrande? Om detta och mycket annat pratar vi om i det här avsnittet.

Quinoaburgare med ajvar

Här kommer jättegoda quinoaburgare med ajvar som passar lika bra att lägga på grillen som att servera i bröd eller att äta med rostade rotfrukter. Tuggigt gott med quiona i biffarna! Du hittar receptet här.

Fibermüsli för näringsjägare

Vi har uppdaterat våra medlemssidor med ett nytt recept! Tanken med receptet är att det ska vara så enkelt att sno ihop och gott att äta, att du aldrig skulle komma på tanken att lägga något annat på din yoghurt framöver. Vi hoppas att du kommer att älska det lika mycket som vi gör!

Om du är medlem så hittar du det här, och om du inte är det så kanske du ska överväga att bli det? Här kan du läsa mer om vad det innebär att bli medlem.

Och med dessa visdomsord så önskar vi dig en fortsatt trevlig vecka. På återseende!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.