fbpx Print

Varm sallad på rostat bovete, syrlig broccoli och sötpotatispuré

Scale

Ingredienser

3 dl rostat bovete

1 sötpotatis

1/2 dl kokosgrädde

1 vitlöksklyfta

1 broccoli

5 msk olivolja

1 broccoli

4 msk spad från fermenterade grönsaker eller 3 msk citronsaft

2 msk mandelspån

salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta sötpotatisen och slå in den i folie. Ugnsbaka ca 30 minuter, tills den är mjuk. Ta bort skinnet på potatisen. Mixa allt helt slätt med kokosgrädde och vitlöksklyfta till lagom konsistens, smaka av med salt.

Lägg bovete i en kastrull, fyll på 6 dl vatten och 2 msk olja och låt koka upp på hög värme. Sänk värmen och låt puttra på svag värme 15 minuter. Salta mot slutet av koktiden. Skala broccolin och dela i avlånga buketter, behåll gärna roten. Blanchera 2 minuter i saltat vatten. Kyl ner. Sota broccolin – lägg broccolin i i torr stekpanna  och stek på hög värme tills broccolin får  ordentlig färg. Lägg i en bunke och blanda med spadet från fermenterade grönsaker, resten av olivoljan och salt. Rosta mandel på torr stekpanna.

Uppläggning: lägg tre matskedar sötpotatispuré på en tallrik tillsammans med 1 dl bovete. Lägg broccolin ovanpå, garnera med rostade mandelspån.