fbpx Print

Comfort food del 3: Vegansk Caesarsallad

Scale

Ingredienser

2 huvuden romansallad

Caesardressing

1 dl vegansk majonnäs

3 msk näringsjäst

1/2 citron, saften

salt & svartpeppar

Kikärtskrutonger

2 dl kikärtor

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta, pressad

Fejkon

150 g shiitakesvamp, tunt skivad

1 morot, tunt skivad

0,5 dl olivolja

1 tsk rökt paprikapulver

salt

Till servering

1 näve pekannötter, grovhackade

svartpeppar

Instruktioner

Caesardressing

Mixa allt i en blender till en slät sås.

Kikärtskrutonger

Sätt ugnen på 150 grader. Häll av och skölj kikärtorna. Låt dem rinna av. Vänd runt dem med olivolja, pressad vitlök och salt i en ugnsform. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter, tills kikärtorna fått fin färg. Rör om då och då.

Fejkon

Behåll ugnen på 150 grader. Blanda fint skivad svamp och morot med olja, rökt paprikapulver och salt på en plåt. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter eller tills svampen blivit lätt knaprig. Ta ut och låt svalna.

Sallad

Riv salladen i bitar. Rör ner dressingen och fördela på fyra tallrikar. Toppa med kikärtorna, shiitakebacon, pekannötter och näringsjäst.