Därför älskar vi broccoligroddar – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Därför älskar vi broccoligroddar

I samarbete med Nutrient Hunter

För att göra en lång historia kort så fick Mia ett provsvar i vintras som tyvärr visade att det inte stod riktigt rätt till med hennes hormonella hälsa. I samband med beskedet blev hon rekommenderad att äta broccoligroddar. Tre månader senare och ett nytt positivt provsvar, har vi nu släppt vårt tredje tillskott!

Okej, låt oss vara ärlig. Vi båda rynkade på näsan åt rekommendationen. Visst hade vi under många år läst och hört om broccoligroddarnas fantastiskt egenskaper, men lät det inte lite väl enkelt? Men när Mia fick sina nya provsvar tre månader senare tystnade vi. Var det en slump, eller kunde det vara broccoligroddarna som hade hjälpt Mia?

“Döm av min förvåning när testresultaten visade att mina hormoner var i balans efter bara tre månader!”

I samma veva intervjuade vi Dr Carrie Jones, en ledande läkare och expert inom hormonell hälsa (lyssna på avsnittet här). Dr Jones informerade oss alla fördelar med broccoligroddar och att det faktiskt inte bara var Mia som skulle äta dem, utan även Lina som led av ömma bröst. Vips var broccoligroddar lika självklart för oss till morgonkaffet som probiotika och fibrer, och vi kände starkt att det här var en såpass viktig produkt att vi ville hjälpa att sprida den och nå ut med den till alla andra hälsonördar där ute.

Vad är det då som är så bra med broccoligroddar?

Du kanske har hört talas om fytonutrienter? Fytonutrienter finns naturligt i växter och skyddar växten mot angrepp av till exempel svampar, bakterier, insekter och UV-strålning. Fytonutrienter har dessutom visat sig ha en enorm potential att påverka hälsan hos oss människor.

I broccoligroddar finns en extra intressant fytonutrient som heter sulforafan. Sulforafan har visat sig kunna påverka över 200 olika gener som har en skyddande effekt på våra celler. Bland de gener som stimuleras av sulforafan hittar vi bland annat kroppens egna antioxidantgener, antiinflammatoriska gener och avgiftningsgener. I en studie med forskare från bland annat Lunds universitet och Sahlgrenska Akademin såg man att sulforafan sänkte både fasteblodsocker och HbA1c hos diabetiker. I en annan studie på personer med gastrit observerade man att sulforafan minskade tarmbakterien Helicobacter pylori som kan orsaka magsår.

Ja, nu vet du varför det plötligt en dag dök upp ett nytt tillskott med broccoligroddar i shoppen. Om du vill läsa mer om det eller köpa hem och prova det så gör du det här.

Kram!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.