Nu är anmälan öppen till Food Pharmacy Challenge – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Nu är anmälan öppen till Food Pharmacy Challenge

Vill du komma igång och äta ännu mer växtbaserat och testa att leva som en näringsjägare i 21 dagar? Kära du som läser det här – det är dags för Food Pharmacy Challenge. Den 3 maj drar vi igång!

I den här utmaningen kommer du att få äta vanlig mat som ger dig energi, stärker ditt immunförsvar och kanske till och med gör dig lite gladare. Du kommer få äta dig riktigt mätt och nöjd på mat som vi generellt sett äter för lite av och som den samlade forskningen kring mat och hälsa rekommenderar oss att äta mer av. Och i stället för att fokusera på allt vi inte “bör” äta koncentrerar vi oss på vilka råvaror vi kan lägga till för att göra våra tallrikar mer näringsrika (det enda vi kommer att utesluta under utmaningen är ultraprocessad mat, bukfylla och rent socker).

Under tre veckor får du helt enkelt prova på att leva som en riktig näringsjägare tillsammans med oss. Du kommer att få i dig minst 500 gram frukt och grönt per dag och 30 olika livsmedel i veckan. Och allt detta genom att “bara” äta fantastiskt god mat!

Så här funkar Food Pharmacy Challenge:

 • Utmaningen sträcker sig över 3 veckor med start måndagen den 3 maj. Varför just 3 veckor? Jo, för att det ger dig tillräckligt med tid för att etablera en ny hälsosam vana.

 • Tre onsdagar på raken kommer du att få sju recept mejlade till dig (så att du i lugn och ro kan handla och förbereda dig inför måndagen). Recepten är beräknade för en person och räcker till middag samt lunch dagen efter.

 • Under de här veckorna kommer du att få i dig minst 500 g frukt och grönt om dagen (majoriteten grönsaker) – precis som de nationella kostråden rekommenderar.

 • Du kommer även att få i dig minst 30 olika växtbaserade livsmedel i veckan. Varierad kost vilket ofta lyfts fram som en av de viktigaste sakerna när det kommer till matens påverkan på vår hälsa.


 • Du kommer även att få i dig minst 30 olika växtbaserade livsmedel i veckan. Varierad kost vilket ofta lyfts fram som en av de viktigaste sakerna när det kommer till matens påverkan på vår hälsa.

 • Du kommer också att få prova på att äta på regelbundna tider och hålla dig till ett tydligt ätfönster, något som gör att organen får vila och koncentrera sig på andra viktiga funktioner än att bryta ner mat dygnet runt.

 • I utmaningen skjuter vi fram vårt första mål några timmar vilket gör att vi inte kommer att äta frukost men inför din challenge kommer vi att förse dig med en lista med förslag på goda och näringsrika frukostar som du kan äta om du ändå vill äta frukost (dock lite senare än vad du brukar).

 • För att effektivisera din tid i köket, minimera matsvinnet och för att ta hänsyn till plånboken kommer du bara behöva laga mat en gång om dagen (varje recept är tänkt att räcka till lunch dagen därpå).

 • Och på tal om att matsvinn – vår challenge är optimerad så att inga livsmedel går till spillo!

 • Under tre veckor kommer du också att kunna chatta direkt med oss, Lina och Mia, och byta erfarenheter med andra näringsjägare som gör vår challenge samtidigt som du.

Lite annat smått och gott som är bra att veta innan du anmäler dig…

 • Du kommer inte behöva köpa några exotiska eller udda livsmedel som bara blir stående längst bak i skafferiet – i den här utmaningen är fokus på att laga vanlig god mat.

 • Du behöver inte vara en Gordon Ramsey eller bada i tid – alla recept är enkla och går fort att laga!

 • Och, kanske viktigast av allt, du kommer att bli behagligt mätt och stå dig länge på all mat vi lagar. Under utmaningen är tanken att du ska äta precis så stora portioner som du behöver för att bli mätt. Däremot vill vi uppmuntra dig till att försöka att inte äta mellan måltiderna.

Food Pharmacy Challenge är med andra ord ingen svältkur med förbud utan, tvärtom, en ypperlig chans att komma igång och äta mer växtbaserat! Vi hoppas att vi lyckats övertala dig att haka på vårens kickstart. Sugen på att haka på? Sista dag för anmälan är den 26 april.

Anmälan är öppen för alla medlemmar, läs mer om hur du anmäler dig här (du behöver vara inloggad som medlem för att kunna använda den här länken).
Är du inte medlem? Börja med att bli medlem här.

Stor kram från Lina och Mia

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.