fbpx Print

Golden Bunny Muffin

Scale

Ingredienser

Våta ingredienser

2 apelsiner

1 dl kokosolja

1,5 dl lönnsirap

1 dl valfri mjölk

2 tsk äppelcidervinäger

1 msk vaniljextrakt

½ tsk havssalt

Torra ingredienser

1,5 dl mandelmjöl

3,5 spelt

½ dl psylliumhusk

1 tsk chiafrön

1 tsk bakpulver

¾ tsk bikarbonat

1 msk kanel

½ msk ingefära

½ tsk kardemumma

½ dl gojobär eller tranbär

½ dl torkade physalis eller mullbär

23 stora morötter, finrivna

Instruktioner

Lägg de hela apelsinerna i en kastrull och täck med vatten. Låt sjuda under lock i 50 minuter tills du enkelt kan skära genom apelsinerna. Ta av dom från plattan och låt torka. Skär upp i kvartar.

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg kokosolja i varje muffinsform (totalt 1 dl). Ställ muffinsformarna i ugnen i några minuter. Ett enkelt sätt att smälta kokosoljan!

Lägg apelsinbitarna med kokosolja, lönnsirap, valfri mjölk, äppelcidervinäger, vanilj och havssalt. Mixa tills det blir slätt.

Mät upp mandelmjöl,  spelt, psylliumhusk, chiafrön, bakpulver och bikarbonat tillsammans med kryddorna i en bunke. Blanda väl.

Addera torkade bär och rivna morötter. Rör ner de våta ingredienserna och rör noggrant. Häll ner i sex muffinsformar (eller 12 små). Sätt på en plåt i ugnen och baka i 20-25 minuter, tills en baksticka kommer upp torr.

Ta ut ur ugnen och låt svalna.