Print

Fermenterade auberginerullar till vardag och fest

Scale

Ingredienser

3 medelstora auberginer 3 stora morötter 4 vitlöksklyftor 1 selleristjälk 1 knippe persilja 1 knippe koriander 6 svartpepparkorn 1 msk salt utan jod till fyllningen 1,5 msk salt utan jod per liter vatten till saltlag 1-liters glasburk med lock

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med lite salt  i en stor kastrull (ca 5-7 liter).
  2. Skär bort fruktfästet från auberginerna och skär på längden i skivor ca 3-4 mm  tjocka. Sjud skivorna ca 15 minuter. Skivorna ska vara genomkokta med inte mosiga.
  3. Sila av auberginerna och låt dem svalna.
  4. Förbered fyllningen under tiden. Skala morötterna och riv dem på rivjärnets största hål. Skala och hacka vitlöken fint. Skär selleristjälken i tunna skivor. Hacka persilja och koriander med stjälkar. Blanda alla ingredienser med en matsked salt i en bunke.
  5. Lägg ca 2 tsk fyllning på ena delen av varje aubergineskiva och rulla ihop.
  6. Ta en glasburk. Lägg auberginerna tätt intill varandra.
  7. Gör saltlag: lös upp 1,5 msk salt per liter rumstempererat vatten. Häll saltlösningen över auberginerna, så att de täcks med vatten, lägg svartpepparkorn på toppen. Sätt på lock. Låt stå i rumstemperatur i en vecka. Därefter är auberginerna klara och kan förvaras i kylskåp.
  8. Ringla god olja över auberginerna före servering.
Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.