Därför gör vi en årlig check-up – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Därför gör vi en årlig check-up

I samarbete med Werlabs

Mår du bra? Det var roligt att höra, då kanske du borde överväga att göra en hälsokontroll. I dag vill vi nämligen slå ett slag för att inte vänta med att springa till vårdcentralen tills du känner sig sjuk, utan gå dit och göra en årlig check-up i förebyggande syfte i stället.

För några år sedan när vi själva skapade vår profil hos Werlabs hade vi ingen speciell anledning – mer än att vi ville förstå på djupet hur vår livsstil påverkar våra kroppar på insidan och få en bra chans att påverka vår hälsa och upptäcka tecken på sjukdomar i tid. Visste du att många av våra vanligaste sjukdomar utvecklas under många år? Några av er som läser det här kanske upplever det där med att “upptäcka sjukdomar i tid” låter lite läskigt, men vi skulle vilja vända på det och säga att det är en enorm trygghet. Kom ihåg att många sjukdomar går att förebygga och eliminera med hjälp av smarta livsstilsförändringar! Och det är precis därför som vi är så måna om att göra en check-up en gång om året.

Det som vi tycker är så bra med just Werlabs är att man 1) kan starta en profil hos dem och sedan följa sina värden över tid, och 2) att de har en stor bredd av olika prover. Werlabs har ett helt team av läkare som analyserar mer än 5 miljoner blodmarkörer och hjälper människor att förstå mer om sin hälsa. Du går in på deras hemsida, bestämmer vilka prover du vill ta (vi brukar ta Hälsokontroll XL) och sedan beger du dig till ett valfritt provtagningsställe på drop-in eller via tidsbokning och ta dina blodprover. Efter bara några timmar börjar de första svaren trilla in i din profil och någon dag senare, när alla resultat är inne, får du ett utlåtande av en läkare.

Nu när vi gjort det här testet under flera år ger det oss möjlighet att följa våra värden över tid och om vi skulle märka att ett värde sticker i väg eller ändras så har vi möjlighet att undersöka orsaken och åtgärda den. I Mias fall såg man bland annat att hennes värde för högkänsligt CRP indikerade en låg risknivå för framtida hjärt- och kärlsjukdom, ett värde som kan vara bra att följa över tid.

Nu har vi precis tagit våra blodprover för fjärde året i rad och vi fortsätter att följa våra resultat med spänning. För oss är det en stor trygghet att göra en årlig check-up för att se att allt står rätt till. Och blir du inspirerad att göra samma sak så kan du logga in på werlabs.se och använda vår kod “Foodpharmacy” – då får du nämligen 10% rabatt när du bokar ditt test.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.