Food Pharmacy släpper stora kursen om barn och mat – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Food Pharmacy släpper stora kursen om barn och mat

Viktigt meddelande till alla föräldrar, släktingar och vänner till bebisar som ännu inte fyllt 6 månader – nu lanserar vi Stora Kursen om Barn och Mat!

Nej, du drömmer inte. Det här är något vi jobbat med under radarn den senaste tiden tillsammans med Ann Fernholm och Kajsa Lamm som skrivit succén “Stora boken om barn och mat” (adlink). Vi vill hjälpa alla föräldrar att ge kommande generationers barn smak för riktigt bra mat redan från start. Därför har vi omvandlat Anns och Kajsas mästerverk/bibel till stora kursen om barn och mat.

Det finns mycket kunskap kring hur man bäst lär små barn äta mat som aldrig når ut till föräldrar. När Ann och Kasta skrev ”Stora boken om barn och mat” ville de sprida den kunskap som behövs för att föräldrar ska kunna ge sina barn en bra matintroduktion. Och i måndags hände det! Vi släppte de två första webbkurserna: 4–6 månader: dags att börja smakträningen och Bebisar, matallergier och gluten.

Följ Annas och Eddas smakintroduktion

Kolla på de här två sötnötterna då! I den första webbkursen 4–6 månader: dags att börja smakträningen får vi följa vår kollega Anna och hennes dotter Edda. Anna berättar om allt från Eddas första tugga riktig mat till hur hon blev bästa kompis med vitlökspressen. För att fler bebisar ska få vidga sina smakvyer delar hon med sig av några recept i kursen också. 

I kursen Bebisar, matallergier och gluten presenterar vi den senaste forskningen inom området. Här finns bland annat en intervju med barnallergologen Emma Adlercreutz, som brinner för att förebygga matallergier hos barn. Med Emmas alla knep och tips kommer färre barn att behöva specialkost.  

Ja, du hör ju hur entusiastiska vi är. Det har bara gått några dagar när det här skrivs och intresset för kurserna har redan varit enormt! Du får såklart väldigt gärna hjälpa oss att sprida och dela denna information med alla bebisföräldrar, bvc-sköterskor och barnläkare som du känner. Ger vi våra barn en möjlighet att lära sig äta riktig mat från början, är chansen större att de ska känna matglädje under hela sin uppväxt!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Henrietta skriver:

  Låter jättebra! Ser också fram emot ett inlägg om äldre barn (i mitt fall 12 år, men har pågått i många år nu…), som inte vågar prova ny mat alls och som äter knäckebröd som lunch i skolan, om han äter något alls. 😢 Hur vänder man det som förälder? (Samma sak hemma, men där kan vi åtminstone servera mat vi vet att han äter.)

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej Henrietta! Anna här som Mia skriver om ovan. Min äldre son har selektiv ätovilja så jag vet precis hur tufft det du beskriver är. Det är verkligen inget man enkelt vänder (min son lever till 75% på potatis typ). Vi håller faktiskt på och tittar på hur vi ska skriva ihop en kurs till föräldrar med barn med ätsvårigheter, Kajsa som är författare till Stora boken om Barn och Mat tillsammans med Ann Fernholm är ju ett riktigt proffs på detta.

   1. Henrietta skriver:

    Det låter som ljuv musik i mina öron! Tack!! 🙏🏻🙏🏻

Comments are closed.

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.