fbpx Print

Asiatisk jordnötsbiff med grillad sesamkål

Scale

Ingredienser

1 stor spetskål, eller färsk vitkål

1 msk sesamolja

3 dl kokta svarta bönor (1 tetra á 380g, sköljda)

1 dl rostade jordnötter

100 gram grillost eller halloumi

1 1/2 dl majonnäs

Salladslök och ev. sockerärtor

Lime

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kålen i stora skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ringa på sesamolja och soja och grilla i ugn ca 20 min tills kålen får fin färg.
  4. Mosa bönorna grovt med en gaffel i en skål.
  5. Hacka nötterna grovt och häll ner i skålen ihop med potatismjöl, 2 tsk soja, 1 tsk chiliflakes och 1 msk rapsolja
  6. Riv osten grovt och vitlöken fint och tillsätt i skålen. Blanda och forma smeten till biffar (4 stora eller 8 mindre) och stek i en panna med olja, ca 4 min på varje sida.
  7. Blanda majonnäs med 1 msk soja.
  8. Lägg kålen på tallrikar, lägg på biffen, ringla på sojamajonnäs och strö över hackad salladslök. Servera gärna med en klyfta lime.