fbpx Print

Närodlad ramen med grönsaker, groddar och surkål

Scale

Ingredienser

Ramen

10 cm purjolök

1 vitlöksklyfta

1 broccoli

200 g ostronskivlingar

3 medelstora morötter

2 för (à 300 g) kelpnudlar eller glasnudlar

2 dl surkål

50 g valfria groddade svenska bönor eller ärtor

Buljong

2 rågade msk mörk misopasta

4 msk ljus tahini

8 dl vatten

Garnering

2 nävar färska örter, exempelvis koriander, thaibasilika eller persilja

Instruktioner

Dela purjolöken på mitten och skölj noga, strimla. Skala och finhacka vitlöken. Koka upp lantbuljongen. Blanda ner miso och tahini. Mixa slätt. Tillsätt purjolöken och vitlöken. Låt sjuda på medelvärme medan du förbereder resten.

Bryt broccolin i mindre buketter. Riv svampen i strimlor. Julienna morötterna. Sila av och trassla ut nudlarna, lägg ner i buljongen och låt sjuda med i 5 minuter. Ta av från värmen och blanda ner moröttern. Ånga broccolin i 5 minuter, lägg i kallt vatten för att avstanna kokningen. Fräs svampen i en stekpanna med lite vatten tills den mjuknar och får färg.

Fördela soppan i 4 skålar. Lägg i broccoli, svamp, surkål och groddar. Garnera med färska örter.

Anteckningar

TIPS!

Tips! Du kan också skippa nudlarna helt och öka mängden morötter, lägg kanske även till finstrimlad kål för att göra det matigare?