fbpx Print

Scale

Ingredienser

3 burkar matjessill

1 finhackad röd lök

1 kruka finhackad gräslök

34 hackade kokta ägg

50100 g smör

några dillvippor

Instruktioner

Sätt ugnen på 75 grader. Skär sillen i mindre bitar, koka äggen och hacka dem samt hacka löken och gräslöken. Lägg allt i tydliga ränder i en ugnsfast form.

Smält smöret i en kastrull. När smöret smält helt och skiktat sig häller du av bottensatsen och ställer smöret åt sidan. Sätt in sillformen i ugnen i drygt 10 min samtidigt som du passar på att bryna smören (se upp bara så att det inte bränns).

Ta ut formen ur ugnen. Skeda det brynta smöret över sill, lök och ägg. Om det fräser till lite när smöret kommer på så vet du att allt är precis som det ska vara. Om det inte fräser skulle vi rekommendera att sillformen får stå några minuter till i ugnen.

Dekorera med dillvippor och servera med färskpotatis.