fbpx Print

Sommarens godaste potatissallad

Scale

Ingredienser

1 msk korianderfrön

2 tsk svarta pepparkorn

12 färskpotatisar, skrubbade

8 vitlöksklyftor (6 krossade + 2 finrivna)

1 citron (skal + citronsaft)

salt & svartpeppar

1/2 dl olivolja, plus mer för servering

1 matsked svarta eller bruna senapsfrön

1 liten fänkålslök, tunt skivad

2 rädisor, tunt skivade på en mandolin

1 klick smör eller kokosolja att steka i

Dillkvistar (för servering)

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen. Lägg i en kastrull och låt koka upp med kryddorna, krossad vitlök, salt och 1 liter vatten. Sänk värmen och låt sjuda under lock i cirka 15 minuter (känn efter med sticka när potatisarna är klara).
  2. Häll av vattnet och kryddorna. Låt potatisen svalna och skiva sedan upp den i skivor.
  3. Vispa riven vitlök, peppar, olja, rivet citronskal och 1 msk citronsaft i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt potatis i skålen och blanda försiktigt. Smak av med salt och peppar om det behövs.
  5. Ställ en finmaskig sil över en liten skål som tål värme. Värm 2 msk smör (eller kokosolja) i en stekpanna. Tillsätt senapsfrön och vänta tills de börjar poppa, cirka 1 minut. Häll omedelbart oljan genom silen i skålen. Lägg senapsfrön åt sidan och låt senapsolja svalna något.
  6. Blanda fänkål, rädisor, senapsolja, senapsfrön, och 1 msk citronsaft i en stor skål.
  7. Lägg upp den skivade potatisen på en tallrik och addera fänkålen och rädisorna. Dekorera med några dillkvistar.