Clafoutis med karamelliserade plommon – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Clafoutis med karamelliserade plommon

fav

Så var det då äntligen dags att publicera receptet på clafoutis med plommon som snurrat runt på vår Instagram (följ oss här) den senaste veckan. För bara sju dagar sedan visste vi inte att det ens fanns något som hette clafoutis. Nu ämnar vi göra clafoutis hela hösten.

Vi gissar att vi inte är ensamma om att gå igång på enkla recept som ser avancerade ut och som smakar gott? Det här är ett sådant! Man skulle kunna säga att clafoutis är som en söt sufflé/äggstanning som man kan smakstätta med vilka frukter man vill. Den här gången blev det plommon eftersom plommonträdet ute i trädgården snart får ryggskott. Nästa gång blir det nog äpplen eller körsbär, för det råkar vi också ha utanför köksfönstret.

Pricken över i:et är de karamelliserade plommonen som du låter puttra i smör och honung innan du dekorerar sufflén med dem. Ha i några matskedar av karamellsåsen i sufflén också för extra sötma. Vill du spara tid så hoppar du över det här momentet. Vi har inte provat själva eftersom det är något med ordet “karamelliserade” som vi bara inte kan motstå, men vi är övertygade om att du får en underbar, något mindre söt, efterrätt ändå. Kanske servera den med vår vaniljsås för extra sötma?

Print

Clafoutis med karamelliserade plommon

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 68 portioner 1x
Scale

Ingredienser

16 små plommon (eller 8 stora)

2 msk smör

2 msk honung

Clafoutis smet

1 1/2 msk honung

3 ägg

1 1/2 dl grädde/kokosgrädde

100 g mandelmjöl

1 nypa salt

2 vaniljstänger

4 msk av karamellspadet (se ovan)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smör och honung i en panna. Tvätta plommonen och dela dem på mitten. Lägg dem i pannan med snittytan nedåt och låt småputtra i cirka 5 minuter.
  3. Vispa honung, ägg och grädde. Addera mandelmjöl, salt, fröna från två vaniljstänger och 4 msk av karamellsåsen.
  4. Smöra en form och häll i smeten. Fördela plommonen jämt med snittytan uppåt.
  5. Baka i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

 

Fler recept med plommon:

Plommonkaka med mandel

Birchermüsli med plommonkompott

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.