fbpx Print

Fisktacos med pico de gallo och ärtmole

Scale

Ingredienser

Fisken

500 g fryst torskfilé

2 lime, juicen

olja

salt & peppar

Pico de gallo

5 tomater

1/2 rödlök

1 röd chili

1 lime

1 tsk honung

olivolja

salt & peppar

Ärtmole

400 g frysta gröna ärtor, tinade

2 klyftor vitlök

1 1/2 dl matyoghurt

salt & peppar

Tortillabröd

2 dl vatten

1 dl bovetemjöl ´

1 3/4 dl majsmjöl

½ msk äppelcidervinäger

2 krm salt

3 msk rapsolja (+ extra att steka i)

Instruktioner

Fisken

1. Halvtina torsken och skär sen i mindre kuber. Lägg i en skål och tillsätt limejuice, lite olja, salt och peppar och låt marinera i rumstemperatur ca 30 min (eller i kylskåp över natten).

2. Hetta upp olja i en panna. Häll av vätskan från fisken och stek ca 3 minuter. 

3. Servera direkt i tortillabröd ihop med pico de gallo, ärtmole och kanske koriander och en klick majo! 

Pico de gallo

1. Hacka tomater i små bitar. Skala och finhacka lök. Finhacka chilin.

2. Blanda allt i en skål och pressa över lime. Ringla på lite olja, honung, salt och peppar. Rör om. 

Ärtmole

Mixa ärtor med skalad vitlök och matyoghurt. Smaka av med salt och peppar.

Tortillabröd

1. Blanda alla ingredienser och mixa slätt

2. Hetta upp en panna till medelvärme, tillsätt lite rapsolja och häll på ungefär ½ dl smet. Vippa pannan så att smeten rinner ut, eller bred försiktigt med baksidan på en sked.

3. Stek tills ovansidan är torr, vänd och stek på andra sidan. Låt vila i en ren handduk tills det är dags att äta.