fbpx Print

Hembakat bovetebröd till kräftskivan

Scale

Ingredienser

7 1/5 dl vatten, fingervarmt

1/2 dl olivolja

25 gram jäst

1 msk honung (frivilligt)

5 dl bovetemjöl

3 dl havremjöl

1 1/2 dl potatismjöl

45 g psylliumhusk

3 tsk salt

1 1/2 tsk mortlade fänkålsfrön

Instruktioner

  1. Blanda ut jästen i fingerljummet vatten. Rör ihop med olja och honung.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Blanda med degvätskan.
  3. Vispa ihop snabbt till en tjock smet med elvisp eller med en degblandare.
  4. Låt stå och svälla i cirka en kvart.
  5. Ta upp degen och mjöla den runt om. Placera degen i en bunke och låt jäsa under bakduk i en dryg timme.
  6. Sätt ugnen på 225 grader C.
  7. Täck en plåt med bakplåtspapper. Stjälp över degen och skåra ytan med en vass kniv.
  8. Grädda brödet långt ner i ugnen i minst 60-75 minuter.
  9. Ta ut brödet och låt det svalna helt innan du skär i det.
  10. Färdigt!