Livsstilsverktyget – Food Pharmacy-podden #198 – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Podd

Post image

Livsstilsverktyget – Food Pharmacy-podden #198

Ny vecka och ny podd! I veckans avsnitt intervjuar vi läkaren och professorn Anders Rosengren som har utvecklat metoden Livsstilsverktyget och som som kan, som första forskare i världen, visa på vikten av att ta itu med existensiella frågor för vår hälsa.

Ja, enligt studier kan Livsstilsverktyget få samma effekt som läkemedel och sänka såväl blodtryck och blodsocker som vikt och kolesterol. Och som om det inte vore nog håller effekterna i sig och ökar över tid, inte tvärtom som är det vanliga. Studien visar att folk orkar hålla ut långsiktigt, bara de har ett existentiellt fokus. Anders Rosengren är övertygad om att konceptet blir en vinnare när framtidens hälsoproblem ska lösas. Effekterna är mätbara och evidensbaserade, kostnaden försumbar och alla kan fritt använda metoden. Wow!

Du kan lyssna på avsnittet bland annat här och här.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.