fbpx Print

Bakad blomkål med tahinikräm, rågkrutonger och färska örter

Scale

Ingredienser

2 blomkål

2 citroner, eko

50 g smör

1 klyfta vitlök

1/5 kruka salvia

2 tsk malen gurkmeja

4 skivor rågbröd

1 dl sötmandel

15 krasse

65 g ruccola

Tahinikräm

6 dl kokta stora vita bönor (2 tetra à 380 g, sköljda)

3 msk ljus tahini

3 msk citronjuice

1 tsk malen spiskummin

2 klyftor vitlök

Instruktioner

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Ta bort de grövsta bladen runt blomkålen. Halvera 2 citroner. Lägg blomkål och citronhalvorna på en plåt med bakplåtspapper. 

3. Skala vitlök. Mixa samman smör, salvia, gurkmeja, salt och peppar till ett kryddsmör. Täck blomkålen med kryddsmöret och baka i ugnen i ca 50 mim eller tills blomkålen är mjuk. 

4. Mixa under tiden bönorna med tahini, citronjuice, spiskummin, vitlök, 3 msk olja och 0,5 tsk salt. Späd med vatten tills du tycker krämen har en lagom konsistens. 

5. Skär rågbröd i bitar.  Stek brödet krispigt i en panna med olja tillsammans med mandeln på medelhög värme. 

6. Ta ut blomkålen ur ugnen. Bre tahinikrämen på ett fat, lägg på blomkålen, toppa med råg-krutonger, rostad mandel, krasse, ruccola och en citronhalva.