Börja med AIP – fyra startveckor som gör det enkelt! – Food Pharmacy

Cecilia Nilsson

Post image

Börja med AIP – fyra startveckor som gör det enkelt!

Är du intresserad av att börja äta autoimmun kost, AIP i höst? Då finns det numera ett uppdaterat startprogram – Kickstart för 4 veckor.

I det här programmet har jag sammanställt våra populäraste (och godaste) AIP-recept. Under hela fyra veckor kan du följa enkla veckomenyer med färdiga inköpslistor. Nytt är också att jag lagt in avslappnande andningsövningar i programmet plus att du får en introduktion till att börja äta probiotika. 

Vad är AIP?

När du äter AIP utesluter du under en tid (mellan en till tre månader) en lång rad livsmedel. Det är både livsmedel som kan orsaka inflammationer i kroppen eller störa och irritera tarmens slemhinna. Istället tillför du extra näringsrik mat och på så vis kan kroppen chans att läka från läckande tarm och inflammationer – och symtom vid autoimmun sjukdom kan också lindras eller helt försvinna. Efter elimineringstiden kan du plocka tillbaka de flesta av de livsmedel som du uteslutit. Dock ska du avstå från gluten, socker och mat med tillsatser för att behålla dina resultat. 

Metoden med AIP rekommenderas världen över av kostrådgivare, funktionsmedicinska terapeuter, läkare och annan expertis som är insatta i kostens påverkan på hälsan.

Vill du läsa mer om autoimmun kost och sätta dig in i ämnet kan du läsa mer HÄR.

Hur fungerar kickstarten?

Jag har fokuserat på att göra kickstarten så enkel som möjligt genom lättlagad och god mat tillsammans med dagliga tips och råd. När du följer kickstarten behöver du bara laga varm mat en gång om dagen. Du lagar två portioner på kvällen och sparar en till morgondagens lunch. Du får även ta del av enkla frukostförslag som du kan variera hur du vill. Recepten utgår från livsmedel som du hittar i vanliga matbutiker. 

På menyn finns det en stor variation av olika rätter, det är fisk och skaldjur, vegetariskt, kött och kyckling. Denna kost ger dig allt det du behöver i form av vitaminer, mineraler, bra fetter och antioxidanter.

Vill du prova vår Kickstart så får du 14 dagar gratis prova på just nu. Du går in HÄR.

Välkommen!

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.