fbpx Print

Familjens mangogryta

Scale

Ingredienser

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 cm färsk ingefära utan skal

1 1/2 msk malen gurkmeja

1 msk kallpressad kokosolja

1 förp krossade tomater (500 g)

1/2 dl tomatpuré

2 dl naturella cashewnötter (gärna blötlagda)

1 förpackning kokosmjölk (400 ml)

salt & nymalen svartpeppar

1 mango (eller 250 g fryst och tinad)

1 förpackning fast naturell tofu (ca 270 g)

400 g plommontomater

70 g babyspenat

1/2 kruka koriander till servering (valfritt såklart)

Instruktioner

Skala och hacka lök och vitlök. Värm löken, ingefäran och gurkmejan i kokosoljan i en kastrull på låg temperatur. Häll över allt på receptlistan fram till mangon i mixern och kör tills det blir lagom grynigt. Det ska inte bli en helt slät sås, utan lite bitar är bara bra.

Häll tillbaka såsen i kastrullen, värm upp den så att den bli ljummen. Skär mangon och tofun i bitar och lägg ner i kastrullen. Klyfta tomaterna och lägg i tillsammans med spenaten. Servera med koriander samt kokt durra, quinoa eller bovete.