fbpx Print

Food Pharmacys näringsjägarchili

Scale

Ingredienser

Chili

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

kokosolja till stekning

1/2 msk malen spiskummin

1/2 tsk cayennepeppar

1 tsk rökt paprika pulver

6 dl vatten

500 g krossade tomater

2 dl belugalinser

2 dl röd quinoa

1 förp (à 230 g) förkokta kidneybönor

3 morötter

1 msk torkad oregano

1 msk kallpressad olivolja

salt & nymalen svartpeppar

Till servering

Gröna blad

naturell yoghurt ellet valfritt växtbaserat alternativ

Instruktioner

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs tills mjuka i lite olja tillsammans med kryddorna. Häll på vatten, krossade tomater, linser och quinoa. Låt puttra på svag värme i cirka 15 minuter, tills linserna och quinoan är klara.

Häll av och skölj kidneybönoerna. Skrubba och riv morötterna. Vänd ner i grytan tillsammans med oreganon. Tillsätt lite mer vatten (eller krossade tomater) om den känns för torr. Smaka av med salt och peppar.

Ta grytan från värmen. Låt gärna stå i minst 20 minuter före servering. Bjud med en näve blandat bladgrönt och en klick yoghurt.