fbpx Print

Linsgryta med grön curry

Scale

Ingredienser

2 msk kokosolja

1 liten gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, hackade

2 cm ingefära, fint hackad

1 tsk salt

1/2 dl grön curry pasta

1 medelstor sötpotatis, skuren i kuber

2 dl gröna linser

1 liter vatten

2 msk lantbuljong

1 förpackning kokosmjölk

några stora nävar babyspenat

1/2 tsk fish sauce

Instruktioner

Hetta upp oljan. Lägg ner lök, vitlök och ingefära, och salta. Fräs tills löken börjar mjukna (rör ofta, vitlöken har en tendens att brännas annars). Addera currypastan och fortsätt fräsa cirka 3 minuter (viktigt att du rör ofta här med så att pastan inte fastnar i botten). Rör ner sötpotatis och linser, addera vatten och buljong. Låt koka upp och sänk värmen och låt puttra tills sötpotatisen är klar och linserna är mjuka men inte mushy (cirka 20 minuter).

Addera kokosmjöl och låt puttra igen. Addera spenat och fisksås mot slutet och låt puttra en snabbis så spenaten mjuknar något, typ 30 sekunder. Smaka av med salt och mer fisksås. Lägg upp i vackra skålar och toppa med mängder av färsk koriander (fast bara om du gillar koriander lika mycket som vi gör).