fbpx Print

Glutenfria blinis med yoghurt och tångrom

Scale

Ingredienser

Blinis

80 g bovetemjöl

1 tsk bakpulver

150 ml valfri mjölk

2 äggvitor

1 klick smör att steka i

salt & svartpeppar

Pålägg

valfri yoghurt

tångrom

färsk dill

Instruktioner

  1. Blanda ihop bovetemjöl, bakpulver, en nypa salt, nymalen svartpeppar och mjölk i en stor skål tills du får en smidig smet utan klumpar.
  2. Vispa äggvitorna hårt i en separat skål, vänd ner dem försiktigt i smeten.
  3. Smält lite smör i en stekpanna. Stek små pannkakor (cirka 3 cm i diameter) precis som du steker vanliga pannkakor – först på ena sidan och sedan på andra. Ställ åt sidan och låt svalna.
  4. Klicka på en klick yoghurt, tångrom och avsluta med lite färsk dill. Servera!