Print

Kimchiramen med tofu och broccoli

Scale

Ingredienser

6 dl kimchi

1 msk misopasta

1 msk gochujangpasta

300 g fast tofu

1 broccoli (300 g)

200 g ramennudlar, eller andra nudlar

3 salladslökar

1 msk sesamfrön

Att ha hemma:

1 msk japansk soja

2 tsk honung

1 msk sesamolja 

Instruktioner

1. Häll kimchin i en gryta och fräs ihop med miso, gochujang, soja och honung någon minut. Tillsätt 8 dl vatten och låt koka ca 5 minuter.

2. Skär tofun i mindre bitar och rör ner i grytan. Låt koka några minuter till. 

3. Ansa och skär broccoliblomman i mindre buketter. Skär stammen i smala strimlor. 

4. Tillsätt nudlarna i grytan och låt koka ca 3 minuter. Häll i broccolibuketterna när 1 minut återstår för nudlarna.

5. Häll upp kimchinudlar med buljong i skålar, toppa med broccolistrimlorna, skuren salladslök, sesamfrön och droppa över sesamoljan. 

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.