fbpx Print

Kimchiramen med tofu och broccoli

Scale

Ingredienser

6 dl kimchi

1 msk misopasta

1 msk gochujangpasta

300 g fast tofu

1 broccoli (300 g)

200 g ramennudlar, eller andra nudlar

3 salladslökar

1 msk sesamfrön

Att ha hemma:

1 msk japansk soja

2 tsk honung

1 msk sesamolja 

Instruktioner

1. Häll kimchin i en gryta och fräs ihop med miso, gochujang, soja och honung någon minut. Tillsätt 8 dl vatten och låt koka ca 5 minuter.

2. Skär tofun i mindre bitar och rör ner i grytan. Låt koka några minuter till. 

3. Ansa och skär broccoliblomman i mindre buketter. Skär stammen i smala strimlor. 

4. Tillsätt nudlarna i grytan och låt koka ca 3 minuter. Häll i broccolibuketterna när 1 minut återstår för nudlarna.

5. Häll upp kimchinudlar med buljong i skålar, toppa med broccolistrimlorna, skuren salladslök, sesamfrön och droppa över sesamoljan.