fbpx Print

Tonfisksallad med senapsdressing och kikärtskrutonger

Scale

Ingredienser

Kikärtskrutonger

2 dl kikärtor

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta, pressad

Sallad

1 vårlök, finhackad

2 msk majonnäs

1 msk dijonsenap

1 msk äppelcidervinäger

salt & svartpeppar

1 förp tonfisk i vatten, avrunnen

¼ liten rödkål, grovt hackad

100 g sockerärtor, grovt hackade

1 stor näve färsk basilika

½ citron (skal och saft)

Instruktioner

Kikärtskrutonger

Sätt ugnen på 150 grader. Häll av och skölj kikärtorna. Låt dem rinna av. Vänd runt dem med olivolja, pressad vitlök och salt i en ugnsform. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter, tills kikärtorna fått fin färg. Rör om då och då.

Tonfisksallad

Blanda lök, majonnäs, senap och vinäger i en bunke. Salta och peppra. Rör ner tonfisken, finfördela den med en gaffel. Addera kikärterna, rödkålen, sockerärterna och basilikan. Blanda ner rivet citronskal, citronjuice och olivolja. Smaka av med salt och peppar.