fbpx Print

Cajunplåt med tzatziki

Scale

Ingredienser

800 g konserverade körsbärstomater

1 kg potatis, gärna delikatesspotatis

2 zucchinier

4 paprikor, röda och gula

2 rödlökar

3 dl kokta svarta bönor (1 tetra à 380 g, sköljda)

1 msk rökt paprikapulver

1 tsk chilipulver

1 tsk hel kummin

Tillbehör

2 förkokta majskolvar

1 grillost 200 g

1/2 gurka

2 dl turkisk yoghurt

1 dl kalamataoliver

Att ha hemma

1 klyfta vitlök

2 tsk torkad timjan

2 tsk torkad oregano

olivolja, salt, peppar

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Häll ut tomaterna på två plåtar och tillsätt sedan 2 msk olja per plåt.

3. Dela potatisar (eller klyfta om de är stora) och zucchini i halvmånar och fördela lika på plåtarna. Kärna ur och dela paprikan i bitar. Skala och dela rödlöken i klyftor. Fördela paprika, lök och bönor på plåtarna.

4. Blanda och pudra över kryddorna: salt, peppar, paprikapulver, chilipulver, kummin, timjan och oregano.

5. Dela majskolvarna i mindre bitar och lägg på ena plåten. Låt båda plåtarna stå i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk och fått lite färg.

6. Dela osten i mindre bitar och lägg på plåten med majsen när 10 minuter återstår.

7. Hacka gurkan i små bitar, lägg i en sil och salta lite. Låt gurkan vattna av sig ca 5 minuter. Skala och pressa vitlöksklyftan i en skål och blanda med yoghurten. Tillsätt gurkan och rör om. Smaka av med salt och peppar. Ta ut båda plåtarna ur ugnen. Spara den utan majs och ost som bas till paprikasoppa senare i veckan.

8. Toppa cajunplåten med oliverna och servera med tzatzikin.