Print

Sötpotatistortilla med kanel och ingefära

Scale

Ingredienser

400 g sötpotatis

8 ägg

1 msk malen ingefära

1 msk malen kanel

1 fetaost (150 g)

400 g körsbärstomater

1 zucchini
1 tsk chiliflakes

1 msk olivolja

½ tsk salt

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 230 grader.

2. Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn, lägg i en ugnsform. 

3. Knäck äggen i en skål och vispa ihop med ingefära, kanel och salt.

4. Häll äggblandningen i formen, blanda och smula över fetaosten. Ställ formen i ugnen och låt stå tills äggen stannat helt och tortillan fått en fin färg, ca 20 minuter.

5. Dela tomater och zucchini. Lägg i en ugnsform, ringla över olja, salt och chiliflakes. Ställ i ugnen samtidigt som tortillan, ca 20 min. 

6. Servera tortillan nygräddad med rostade grönsaker. Eller ät som mellanmål – skär i mindre bitar och förvara i kylskåpet.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.