A golden bowl of comfort – Food Pharmacy

Frukost med Louise, Recept

Post image
fav

A golden bowl of comfort

fav

Okay so winter season is coming up and if you are anything like me, those comfort food cravings are about to become REAL. This recipe takes literally no time but still manages to give me that extra feeling of warmth and coziness that I want when waking up on a cold November morning.

Having said that, the combination of coconut milk and the turmeric spice mix does not only give your oatmeal the creamiest consistency – it also provides you with lots of antioxidants and other anti-inflammatory health benefits. This is much thanks to the black pepper that is part of the spice mix, as consuming black pepper and turmeric together will allow the body to absorb the disease fighting benefits of turmeric (curcurmin) much better!

Print

A golden bowl of comfort

  • Av : Louise Appelgren c/o Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

Oatmeal

1 dl of gluten free oats (I prefer them steel cut, but whatever oats work just fine)

1 dl of full fat coconut milk

1 dl of water

1 tablespoon of pumpkin seeds

1 teaspoon of spice mix* (see ingredients below)

A pinch of sea salt

Spice Mix

1 dl of ground turmeric

2 teaspoons of ginger

2 teaspoons of ground cinnamon

2 teaspoons of vanilla powder

2 teaspoons of ground cardamom

0,25 teaspoon of black pepper

Instruktioner

Oatmeal

  1. Add all ingredients in a pot
  2. Boil on low heat while stirring around
  3. Top with berries, banana, almond butter, fresh mint, hemp seeds, honey coated nuts and banana! …or simply anything you have at home.

Spice Mix

  1. Add all ingredients in a bowl
  2. Mix with a spoon until all spices are well combined
  3. Keep it in a container to have it ready whenever you feel like adding some extra spice to your morningoatmeal, or why not a hot drink à la golden mylk?

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 10% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Hej!
    Blötlägger du grynen över natten?

    1. Hej Sara!

      Nej det behövs inte då jag kokar grynen. 🙂 Hoppas du gillade receptet.

      Kram Louise

  2. Finns receptet på svenska?

    1. Hej Malin,

      Jag har tyvärr inte skrivit ut receptet på svenska. Var det något speciellt du undrade över? Annars tycker jag det brukar funka ganska bra att kopiera recept och klistra in i Google translate. 🙂 Hoppas det funkar och att du gillar receptet.

      Kram till dig!
      /Louise

  3. Hej igen.
    Anledningen till att jag frågade om blötläggning var för att (i synnerhet) havre innehåller fytinsyra, som är en antinutrient. Den hör att upptaget av näringsämnen försvåras, vilket många säkert vill undvika. Upphettning bryter ner fytasen, som i sin tur bryter ner fytinsyran. Bättre alltså att blötlägga över natten och sedan tillaga enligt receptet nästa dag.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.