fbpx Print

Blixthavrebröd utan jäst

Scale

Ingredienser

2 morötter

7 dl havregryn

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

1 dl rapsfrön eller sesamfrön

1 dl klippta torkade aprikoser

1/2 dl grovhackade hasselnötter

2 msk malen kanel + till topping

1/2  tsk salt 

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Riv morötterna fint och blanda med övriga ingredienser i en stor skål. Tillsätt kanel, salt och 3 dl vatten. Knåda ihop smeten med händerna och tryck sedan ut den på en plåt med bakplåtspapper, ca 2 cm tjock. Pudra på lite kanel och tillaga i ugnen ca 20 minuter eller tills brödet fått lite färg. 
  3. Nu kommer det roliga: serveringen. Du bara måste testa det här brödet med våra pålägg. Bygg ett litet berg av mosad banan, avokado och fetaost. Toppa med jordnötssmör eller messmör. Vi vet, det låter knas, men alltså vi lovar, det är så gott! 

Anteckningar

TIPS!

Pssst! Använd glutenfri havre om du behöver.