Klimatångest – Food Pharmacy-podden #208 – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Podd

Post image

Klimatångest – Food Pharmacy-podden #208

Onsdag och idag ska det handla om ångest. Och inte vilken ångest som helst utan klimatångest.

Hur sjutton ska man hantera den nattsvarta beskrivning av framtiden och klimatet som blir allt mer tydlig och skrämmande? Problematiken är ju liksom helt ogreppbar när man följer klimatrapporteringen, och det lätt att känna sig betydelselös i sina små försök att bidra till en positiv utveckling. Hur pratar vi med barn om att de ärver en sargad planet där de kommer att behöva hantera fler och fler utmaningar och svårigheter? Sebastian träffar klimatpsykolog Kata Nylén och får prata ut.

Här är filmen med Greta Thunberg som Lina och Sebbe pratar om i försnacket, och poddavsnittut hittar du här eller här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.