fbpx Print

Lins- & pumpasoppa med antiinflammatoriska kryddor

Scale

Ingredienser

700 gr butternutpumpa

500 gr sötpotatis

2 gula lökar

Kokosolja att steka i

500 ml kokosmjölk

400 gr krossade tomater

1,5 msk gurkmeja

1 tsk ceylonkanel

1 tsk spiskummin

2 dl röda linser

2 msk riven ingefära

Örtsalt/Svartpeppar

Instruktioner

1. Skala och dela butternutpumpan och sötpotatisen i bitar.

2. Skala löken och hacka i småbitar.

3. Stek lök mjuk i rikligt med kokosolja.

4. Lägg i butternutt- och sötpotatisbitarna och stek med löken.

5. Häll i kokosmjölk, krossade tomater, gurkmeja, kanel, spiskummin, röda linser, örtsalt och svartpeppar.

6. Låt småputtra tills pumpan och linserna mjuknat.

7. Lägg i riven ingefära och mixa slätt med en stavmixer.

8. Häll i vatten om det behövs eller för att få önskad konsistens.

9. Smaka av med salt och peppar.

10. Toppa soppan med krämig kokosgrädde, sesamfrön, grovmalen svartpeppar och thaibasilika.