Fira advent med en riktigt god mjuk pepparkaka – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Fira advent med en riktigt god mjuk pepparkaka

fav

På söndag är det första advent och vi vill passa på att påminna om att du självklart kan unna dig en god adventsfika trots att du vill jaga näring och fibrer. Bjud hem några vänner och njut av en riktigt god näringsjägarfika på söndag. Här har du receptet på en god och mjuk pepparkaka som kommer att göra succé på adventsbordet (och längst ner i inlägget hittar du fler recept på adventsfika i sann Food Pharmacy-anda).

Vi gjorde faktiskt en snabbsökning här på bloggen för några dagar sedan och insåg att vi saknar ett recept på mjuk pepparkaka. Så det rättar vi till direkt med att förse dig med inte bara ett utan två recept – ett med bara banan som sötning (tänk våra klassiska bananmuffins fast med pepparkakskrydda) och ett annat som görs på bland annat mandelmjöl, kokososmjöl och kokossocker.

Bägge kakorna bakas så klart med vår egna fiberblandning (reklamlänk här). Fibrer gör att blodsockret stiger långsammare, så vi tar varje tillfälle i akt att boosta allt vi bakar med extra fibrer.

Mjuk pepparkaka med lingon

Du som följt oss länge och har vår första bok är ju kanske redan med det här receptet. Våra klassiska bananmuffins, nu som kaka och med pepparkakssmak! Görs på durramjöl, mosad banan och lingon. Så god!

Print

Mjuk pepparkaka med banan

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

1 dl durramjöl

1 krm bikarbonat

2 msk av vår prebiotiska fiberblandning

1 1/2 msk pepparkakskrydda

2 ägg

1 dl kokosolja

2 dl mosad banan (23 bananer)

1 dl lingon

1 dl grovhackade valnötter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vår fiberblandning och pepparkakskrydda i en skål och ställ åt sidan.
  3. Blanda ägg och olja och häll över den våta mixen i den torra.
  4. Tillsätt bananmoset, lingonen och valnötterna i smeten.
  5. Häll i en kakform och grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme.
  6. Låt en sticka avgöra när kakan är klar. Torr = färdig!

Mjuk pepparkaka med mandelmjöl

Den här kakan bakas helt utan mjöl – istället använde vi finmalda mandlar och kokos. Kakan är sötad med kokossocker och eftersom kokossocker påverkar blodsockret i samma grad som vanligt socker så sötade vi sparsamt. Om du använder en lite större form går det utmärkt att dubblera receptet!

Print

Mjuk pepparkaka med mandelmjöl

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 stor kaka 1x
Scale

Ingredienser

1/2 dl mandelmjöl

3/4 dl kokosmjöl

2 msk av vår prebiotiska fiberblandning

2 tsk bakpulver

4 msk kokossocker

4 ägg

100 g kokosolja eller smör

1/2 dl valfri mjölkdryck

10 g (1/2 påse) pepparkakskrydda

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver.
  3. Vispa ägg och socker.
  4. Vänd ner äggsmeten med mjölblandningen.
  5. Smält olja/smör på spisen med mjölk och pepparkakskrydda.
  6. Låt svalna något.
  7. Blanda ner med resten.
  8. Smörj en bakform och häll ner smeten.
  9. Grädda i ugnen i 30 minuter.

Andra goda adventsrecept på FP:

Första Advent: Kolabollar med smak av pepparkaka

Pepparkakstryfflar till första advent

Ischoklad à la Food Pharmacy

Till tredje advent – FP:s äppelglögg med kanel och ingefära

Svartvinbärsglögg med kryddnejlika, kanel och ingefära

Saffransfudge med smak av citron

Lussebollar till glöggminglet

Ministerns marsipanlimpa med mörk choklad och pistagenötter

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.