Nya krönikörer på bloggen som ska inspirera barn och unga till att vilja äta gott och bra – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Nya krönikörer på bloggen som ska inspirera barn och unga till att vilja äta gott och bra

I dag har vi riktigt bra nyheter. Vi tänkte lysa upp novembermörkret med att berättar att författarna bakom Himla gott, himla bra, Karolina Jansson och Victoria Nordström, är nya gästskribenter hos oss.

Hur viktigt, kul och bra? Boken Himla gott, himla bra, som lanserades 2020, är resultatet av en utbildningssatsning från Barndiabetesfonden, finansierad av ICA Stiftelsen. Den faktaspäckade kokboken riktar sig till alla 10-15 åringar för att inspirera att äta gott och bra, men framförallt ska den väcka nyfikenhet och visa att bra mat är rolig och enkel att laga.

– Det ska bli oerhört kul att samarbeta med Food Pharmacy för att tillsammans peppa unga till bra matvanor och ett mer hälsosamt liv. Food Pharmacy erbjuder en perfekt kanal för att nå unga med föräldrar på ett inspirerande och lekfullt sätt. Vi kommer ge massa tips på en god, aktiv och rolig vardag, säger Karolina Janson, initiativtagare och författare av Himla gott, himla bra.

Karolina Janson, initiativtagare och författare av Himla gott, himla bra.

I samband med Världsdiabetesdagen i går så publicerade vi Karolinas första krönika om när hennes dotter Lisen i november 2015, då 8 år, insjuknade i typ 1-diabetes. Karolina vill öka kunskapen och förändra bilden av en sjukdom som det råder enorm okunskap kring.

Victoria, kock och matstylist, kommer bjuda på massvis av smarriga recept här framöver – frukost, mellis, och snacks, fika och lättlagade middagar.

Visste du att typ 1-diabetes är den vanligaste livshotande och obotliga sjukdomen som drabbar barn och unga i Sverige men trots det är kunskapen om sjukdomen väldigt låg och många barn möts av fördomar, framförallt kopplat till mat? Orsaken till typ 1-diabetes är okänd och forskningen har inte funnit något samband mellan matvanor, livsstil och sjukdomens uppkomst. Kosten är däremot en viktig del av behandlingen. 

Tillsammans med oss vill Karolina och Victoria öka kunskapen om typ 1-diabetes och samtidigt inspirera alla barn och unga till att äta bättre – något som är viktigt för alla då vi vet att endast 1 av 10 barn i Sverige äter hälsosamt.

Karolina och Victoria – varmt välkomna hit!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.