Snabb asiatisk grönkålssoppa med het äggröra – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Snabb asiatisk grönkålssoppa med het äggröra

fav

Snabbmat. Eller fast food som det heter på engelska. Tänk vilket oförtjänt dåligt rykte det har ändå. Vi älskar ju snabbmat! Som det här receptet på snabb asiatisk grönkålssoppa. Vem gillar inte mat som går fort liksom?

Enda kravet vi har på vår snabbmat är att den ska vara 1) hemlagad och 2) full av näring och fibrer (surprise surprise). Och om dessa saker är check? Ja, då får det gå precis hur fort som helst tycker vi. Dags att laga en snabb asiatisk grönkålssoppa med het äggröra, med andra ord.

Print

Snabb asiatisk grönkålssoppa med het äggröra

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

450 g fryst grönkål

1 klick smör eller kokosolja (stor nog att räcka till både soppan och ägget)

1/2 lime

2 msk lantbuljong

3 dl vatten

2 dl kokosmjölk

4 ägg

1 chili

1 vitlöksklyfta

salt & peppar

Instruktioner

  1. Smält smör eller olja i stor kastrull. Tillsätt och tina grönkålen under omrör­ning
  2. Tillsätt 1/2 pressad lime, lantbuljong, vatten och kokosmjölk. Koka upp och låt sedan sjuda i några minuter.
  3. Ta av från plattan och mixa snabbt i mixern om så önskas (inget måste alls).
  4. Vispa snabbt ihop ägg och salt i en bunke.
  5. Finhacka chili och vitlök. Fräs chili och vitlök i smöret/oljan, tillsätt äggen och stek till äggröra under omrör­ning (röran ska precis stelna).
  6. Servera till soppan. Glöm inte svartpepparn!

Andra soppor på Food Pharmacy:

Snabb och enkel paprikasoppa med citron och fetaost

Linssoppa med grön curry

Morotssoppa med jordnötspesto

Rödbetssoppa med kummin och pepparrot

Dumplingsoppa med räkor och pak choi

Rödbetssoppa med senapsfrön och pepparrot

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.