fbpx Print

Snabb asiatisk grönkålssoppa med het äggröra

Scale

Ingredienser

450 g fryst grönkål

1 klick smör eller kokosolja (stor nog att räcka till både soppan och ägget)

1/2 lime

2 msk lantbuljong

3 dl vatten

2 dl kokosmjölk

4 ägg

1 chili

1 vitlöksklyfta

salt & peppar

Instruktioner

  1. Smält smör eller olja i stor kastrull. Tillsätt och tina grönkålen under omrör­ning
  2. Tillsätt 1/2 pressad lime, lantbuljong, vatten och kokosmjölk. Koka upp och låt sedan sjuda i några minuter.
  3. Ta av från plattan och mixa snabbt i mixern om så önskas (inget måste alls).
  4. Vispa snabbt ihop ägg och salt i en bunke.
  5. Finhacka chili och vitlök. Fräs chili och vitlök i smöret/oljan, tillsätt äggen och stek till äggröra under omrör­ning (röran ska precis stelna).
  6. Servera till soppan. Glöm inte svartpepparn!