Finn din rätta hudvård – Esse ekologisk och probiotisk – Food Pharmacy

Betalt samarbete

Post image

Finn din rätta hudvård – Esse ekologisk och probiotisk

Esse Skincare är ett vetenskapligt professionellt hudvårdsmärke med hög etik som med probiotika och ekologisk bioteknik återställer hudens biologiska mångfald och återskapar din absolut bästa hudhälsa.

Vi tror på att bygga upp huden för att på så vis bromsa den för tidiga åldrandeprocessen och uppnå långsiktiga resultat för en god hudhälsa. Vi tror inte på att jaga alltför snabba och kortsiktiga resultat genom att bryta ner huden.

Vi använder prebiotika (mat för hudens goda mikrober) och levande probiotika (goda bakterier) för att på ett betydande sätt förbättra hudens mikrobiom och på så vis öka hudens naturliga försvar och skydd.

Ända sedan den dagen som Esse Skincare grundades så har vi hållit fast vid våra grundläggande principer:

  • Vi är ekologiskt certifierade
  • Vi är veganmärkta och testar givetvis inte våra produkter eller ingredienser på djur
  • Vi är ett koldioxid- och plastneutralt företag

På och i din hud har du miljarder mikroorganismer som har utvecklats tillsammans med våra hudceller under ca 1,9 miljarder år. Många av mikroorganismerna är fördelaktiga för våra hudceller och hjälper vår hud att både fungera optimalt som vårt yttersta försvar som är hudens huvudsakliga syfte. Men även att hantera den ständigt pågående inflammatoriska belastningen från vår omgivning och den miljö vi befinner oss i.  

Vår hud fungerar nästa likadant som för flera miljoner år sedan men våra liv har förändrats radikalt och vi har inte samma livsstil längre. Vilket resulterar i att vi inte har kvar lika stor mångfald av olika arter av goda fördelaktiga ”sammarbetsparters” på huden längre. Våra levnadsvanor med mindre tid utomhus, annan typ av kost och mer stress påverkar hela vår kropp och är inte anpassade för att skapa en bra överlevnadschans för hudens (och kroppens) alla goda bakterier.

Inflammatoriska hudtillstånd ökar världen över

Din huds mikrober fungerar som en levande rustning. De skyddar dig från onda skadliga bakterier och boostar din barriärfunktion. Esse Skincare forskar kontinueligt kring hur vi på bäst sätt kan återställa hudens mikroflora genom grön kemi och ekologisk bioteknik.

Huden hanterar många utmaningar dygnet runt som finns naturligt i vår miljö, bl a luftföroreningar, temperatur, torr inomhusluft, dåliga och skadliga bakterier, kemiska ingredienser som inte är anpassade för hudens bakterier och felaktigt pH-värde. Men på grund av att vi har en sämre mångfald av goda bakterier har vi inte samma naturliga skydd i huden. Detta resulterar i att vi får en ökad inflammatorisk belastning på huden som medför för tidigt åldrande och kan bidra till kronisk inflammation i huden.

Vi samarbetar med utbildande och professionella hudterapeuter landet över för att ge dig som kund den bästa möjligheten till individuell produktrådgivning.

Älska ditt mikrobiom för att få tillbaka din absolut bästa hudhälsa!

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.