fbpx Print

Julkryddad kål med blodgrape och mandel

Scale

Ingredienser

1 rödkål

1 tsk senapsfrö

1 tsk nejlika

1 tsk fänkålsfrö

1 tsk chilipulver

1 dl sötmandel

2 blodgrapefrukt

Att ha hemma

Olja, salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Skär rödkål i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olja och salta.
  2. Mortla eller mixa senapsfrö, nejlikor, fänkålsfrön och chilipulver och strö på rödkålen. Låt rosta i ugn i ca 15 min.
  3. Rosta mandel i en torr panna och hacka grovt.
  4. Skala grapefrukt och klyfta för hand (som man skalar en apelsin) och pilla bort hinnorna. Lägg mandel och grapefrukt på plåten och servera som en del på julbordet eller som ensamrätt – gärna med rostad sötpotatis, en myntayoghurt och rostade kikärtor.