Nu är anmälan öppen till Food Pharmacy Health Program – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Nu är anmälan öppen till Food Pharmacy Health Program

Vill du komma igång att leva mer hälsosamt? Sugen på att bli piggare och få mer energi i vardagen? Du kanske till och med behöver komma till bukt med redan utvecklade metabola problem?

Då vill vi bara ta tillfället i akt att påminna dig om att vi den 24 januari kickar igång vår nya supersatsning Food Pharmacy Health Program. Det är en GRYM möjlighet för alla er där ute som vill ta makten över er hälsa!

Tillsammans med en dietist, en kock och en mental coach kommer vi hjälpa dig att under 21 dagar sätta nya långsiktiga och hälsosamma matvanor. Vi kommer att få njuta av näringsrik och god mat som våra myndigheter av hälsoskäl rekommenderar oss att äta mer av. Maten som vi kommer att laga är kliniskt bevisat bra för:

 • stabilt blodsocker
 • stabilt kolesterol
 • god metabol hälsa
 • mer energi och ork i vardagen
 • dämpad inflammation
 • god mag- och tarmhälsa

Tillsammans med vår dietist och gästskribent, Rebeca Eriksen, har vi tagit fram grunden för programmet, som också vilar på Professor Satchin Pandas världsledande forskning om hur valen kring när vi äter förebygger ohälsa. Rebeca arbetar med förebyggande vård på en av Europas främsta kliniker för sjukdomsprevention. Där har man under åren sett mycket goda resultat av att ordinera hälsosam mat till patienter som har metabola problem som kan leda till prediabetes och för höga kolesterolvärden.

Så här funkar programmet

 • Programmet sträcker sig över 3 veckor med start måndagen den 24 januari.
 • Tre onsdagar på raken kommer du att få sju recept mejlade till dig (så att du i lugn och ro kan handla och förbereda dig inför måndagen). Recepten är beräknade för en person och räcker till middag samt lunch dagen efter. Det går fint att skala upp recepten om ni är fler personer i hushållet som vill haka på.
 • Under de här veckorna kommer du att få i dig mycket frukt och grönt varje dag (majoriteten grönsaker) och en stor mängd fibrer – precis som de nationella kostråden rekommenderar.
 • Du kommer också att få prova på att äta på regelbundna tider och hålla dig till ett tydligt ätfönster, något som bidrar till att stabilisera ditt blodsocker men också gör att organen får vila och koncentrera sig på andra viktigare funktioner än att bryta ner mat dygnet runt. Det i sin tur bidrar bland annat till minskad inflammation och förbättrad leverfunktion.
 • I utmaningen skjuter vi fram vårt första mål några timmar vilket gör att vi inte kommer att äta frukost, men inför programmet kommer vi att förse dig med en lista med förslag på goda och näringsrika frukostar som du kan äta om du ändå vill äta frukost (dock lite senare än vad du brukar).
 • För att effektivisera din tid i köket, minimera matsvinnet och för att ta hänsyn till plånboken kommer du bara behöva laga mat en gång om dagen (varje recept är tänkt att räcka till lunch dagen därpå).
 • Den 17/1 kommer du att bli insläppt i vår stängda Facebookgrupp tillsammans med alla andra deltagare. Här kommer vi att peppa varandra, utbyta erfarenheter och ha möjlighet att ställa frågor som dyker upp. Det är en privat grupp vilket innebär att det endast är alla deltagare, vår mentala coach och vi på Food Pharmacy som kommer in i gruppen.
 • Varje måndag och onsdag under programmet kommer Lina och Mia att bjuda in alla deltagare till en digital lunch kl 11:30 där vi kan stötta varandra, dela kunskap och erfarenheter samt svara på frågor. Du väljer själv om du vill vara med på alla luncher, några eller inga men vi är övertygade om att det är mycket enklare och roligare när vi känner att vi gör det här tillsammans. Du behöver inte äta lunch vid samma tid som vi äter vår lunch, alla deltagare sätter egna tider för dagens första mål. Till vissa av luncherna kommer vi att bjuda in vår mentala coach och andra gäster.

Låter detta som något för dig eller någon du känner? Anmäl dig här före den 1 januari och få vår early bird-rabatt på hela 25%.

Dela

Kommentarer

 1. Annika Baudry skriver:

  Hej och god fortsättning!
  Jag är intresserad av att vara med på Food Pharmacy Health Program. Jag kommer att vara lite på resande fot under de veckorna som ni har det. Kommer ni göra det igen eller kan jag ändå vara med och börja det själv lite senare? Skulle det fungera ändå?
  Tack på förhand!
  Annika

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.