Världens bästa glutenfria pepparkakor – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Världens bästa glutenfria pepparkakor

fav

Vi har provat en hel del pepparkakor genom åren. Vi har provat raw, utan socker, cake pops, no-bake, mjuka, hårda och vanliga. Det här är det bästa receptet hittills. Världens bästa glutenfria pepparkakor!

Varför är de världens bästa glutenfria pepparkakor då? kanske du undrar. Du har förmodligen letat ett tag nu, sonderat terrängen på nätet, och undrar om det verkligen är det här receptet som du ska satsa på? Vårt svar på den frågan är:

Ja! (om du är på jakt efter en glutenfri pepparkaksdeg utan stora mängder socker som är lätt att arbeta med och ger ett perfekt resultat)

Den här dgen är dessutom förvånansvärt lättarbetad. Vi pratar köpedegskvalitet. Och inte kan man gissat att vi fiberboostat den rejält med vår prebiotiska fiberblandning (reklamlänk – köp här) heller (ett litet life hack eftersom degen innehåller socker och fibrer gör att blodsockret stiger långsammare).

Ett perfekt recept för decembers alla glöggmys, adventsfikor och julmingel, helt enkelt. Funkar även en helt vanlig tisdagskväll, i pyjamas.

Originalreceptet kommer från underbara Nillas Kichten men i vanlig ordning har vi slängt in några Food Pharmacy-twistar! Vi har bland annat dragit ner rejält på sockret. För oss räckte 1 dl kokossocker, men vill du ha lite sötare pepparkakor så kan du förstås addera mer. Nillas recept innehåller 170 g kokossocker och 50 gram lönnsirap.

Print

Våra bästa glutenfria pepparkakor

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 stora plåtar 1x
Scale

Ingredienser

1 dl kokossocker

50 g lönnsirap

75 g smör eller kokosolja

2,5 tsk ingefära

3,5 tsk kanel

2,5 tsk kardemumma

2,5 tsk kryddnejlika

1 krm salt

1 tsk bikarbonat

5 g fiberhusk

100 g havremjöl

35 g av vår prebiotiska fiberblandning

90 g bovetemjöl

45 g mandelmjöl

1 ägg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170 grader Celsius.
  2. Blanda kokossocker och lönnsirap i en kastrull och koka upp. Lägg i smöret/oljan och låt det smälta tillsammans. Tillsätt kryddorna och dra av från värmen.
  3. Blanda ihop de torra ingredienser för sig. Häll den ljumma sockerblandningen över mjölblandningen och rör ihop noga.Tillsätt ägget och rör ytterligare någon minut.
  4. Låt degen vila i typ en kvart.
  5. Kavla ut en bit deg i taget, gärna mellan två bakplåtspapper. Vi tycker att pepparkakorna blir godast om du kavlar ut dom riktigt tunt!
  6. Stansa ut kakorna med pepparkaksformar. Använd en stekspade och lägg över pepparkakorna på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i 170 grader i 7 minuter (+- någon minut beroende på tjockleken på dina pepparkakor). Klart!

Fler decemberrecept på Food Pharmacy:

Första Advent: Kolabollar med smak av pepparkaka

Saffransfudge med smak av citron

Lussebollar till glöggminglet

Ischoklad à la Food Pharmacy

Ministerns marsipanlimpa med mörk choklad och pistagenötter

Svartvinbärsglögg med kryddnejlika, kanel och ingefära

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.