fbpx Print

Våra bästa glutenfria pepparkakor

Scale

Ingredienser

1 dl kokossocker

50 g lönnsirap

75 g smör eller kokosolja

2,5 tsk ingefära

3,5 tsk kanel

2,5 tsk kardemumma

2,5 tsk kryddnejlika

1 krm salt

1 tsk bikarbonat

5 g fiberhusk

100 g havremjöl

35 g av vår prebiotiska fiberblandning

90 g bovetemjöl

45 g mandelmjöl

1 ägg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170 grader Celsius.
  2. Blanda kokossocker och lönnsirap i en kastrull och koka upp. Lägg i smöret/oljan och låt det smälta tillsammans. Tillsätt kryddorna och dra av från värmen.
  3. Blanda ihop de torra ingredienser för sig. Häll den ljumma sockerblandningen över mjölblandningen och rör ihop noga.Tillsätt ägget och rör ytterligare någon minut.
  4. Låt degen vila i typ en kvart.
  5. Kavla ut en bit deg i taget, gärna mellan två bakplåtspapper. Vi tycker att pepparkakorna blir godast om du kavlar ut dom riktigt tunt!
  6. Stansa ut kakorna med pepparkaksformar. Använd en stekspade och lägg över pepparkakorna på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i 170 grader i 7 minuter (+- någon minut beroende på tjockleken på dina pepparkakor). Klart!