Hudhälsa, inifrån och ut – Food Pharmacy

Betalt samarbete

Post image

Hudhälsa, inifrån och ut

Den här tiden på året kan huden behöva lite extra omtanke. Kallare temperaturer, väderomslag och få timmar med riktigt dagsljus tar ut sin rätt. Längtar du också efter lite mer glow och lyster? Här tipsar vi om enkla knep som förbättrar hudhälsan inifrån och ut, och om tre spännande hudvårdsmärken med en holistisk syn på skönhet.

Vår hudhälsa styrs av en mängd olika faktorer men, precis som med vår hälsa i övrigt, finns det saker vi själva kan göra för att optimera den. Vid den här tiden på året, när det är kallare ute och inomhusluften ofta är torr, har huden inte de bästa förutsättningarna för att kännas återfuktad och full av lyster. För mycket stress kan också leda till att huden stramar, känns torr och är i obalans. För hur vi mår, påverkar också hur vår hud mår.

Så vad ska man göra för att ta hand som sin hudhälsa på bästa sätt? Det finns några knep som är enkla, men som kan vara lätta att glömma bort. Kom därför ihåg att dricka mycket vatten för att hålla huden återfuktad. Ta för vana att börja och avsluta dagen med ett stort glas, och fyll på under dagen.

Under de mörka månaderna är det även viktigt att fylla på med tillskott av D-vitamin. 

Under de mörka månaderna är det även viktigt att fylla på med tillskott av D-vitamin. 

En bra hudvårdsrutin, anpassad efter ens egen hudtyp och behov, kommer också att göra stor skillnad. Nu är det dessutom enklare än någonsin att välja produkter från varumärken som ser på skönhet och hudvård ur ett helhetsperspektiv, och som kombinerar naturliga ämnen med den senaste forskningen. 

Organic Pharmacy:s ekologiska utbud förenar ”nature with nurture”. Deras produkter är utvecklade med homeopatiska principer och innehåller högeffektiva extrakt från växtriket. Vitaminer, antioxidanter och oljor används för att ”mata” huden med nyttigheter, vilket förhindrar ålderstecken och ger en hälsosam hud med lyster. 

Aurelia Probiotic Skincare är ett innovativt hudvårdsmärke som kombinerar naturliga botaniska ämnen och eteriska oljor med vetenskapligt bevisade probiotiska ingredienser. Aurelia var ett av de första hudvårdsvarumärkena att utveckla probiotisk hudvård. Deras probiotiska signaturingrediens tas upp i huden och verkar genom att lugna immuntriggers och reducera deras nedbrytande effekt. Den probiotiska ingrediensen aktiverar också hudens reparation och förbättrar den naturliga förmågan att återställa kollagen, elastin och friska celler, vilket ger en balanserad hud med lyster. 

Näringsrika ingredienser som boostar kollagenproduktionen, stimulerar cirkulationen och hjälper till att dämpa inflammationer? Det är grunden för varumärket OSKIA, som lanserades 2009.

Det var efter att ha varit med om en skidolycka som grundaren, Georgie Cleeve, blev introducerad till MSM – en naturlig form av organiskt svavel.

Med MSM som grund har Cleeve skapat ett varumärke med produkter som innefattar de essentiella näringsämnen som finns i cellerna – mineraler, vitaminer, proteiner och omega-fettsyror, och som tillsammans förbättrar hudcellernas aktivitet. Resultatet? En balanserad och jämnare hud. 

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.