Print

Kryddig linssoppa med halloumitärningar

Scale

Ingredienser

1 gul lök, finhackad

3 vitlöksklyftor, finhackade

3 dl rotfrukter, finrivna, t ex morot, potatis, palsternacka

3 msk rapsolja, att steka löken i

1 1/2 dl linser, torkade

1 burk krossade tomater, 400 g

2 burkar kokosmjölk, à 400 g

2 buljongtärningar, kyckling eller grönsak

1/2 lime, saften

1 dl vatten

1 msk färsk ingefära, skalad och finhackad, eller ½ tsk torkad

1 msk garam masala, kryddblandning

1 tsk salt

1 paket halloumi

1 tsk rapsolja, att steka halloumin i

Tillbehör

Pumpakärnor

Strimlad färsk koriander eller bladpersilja

Olivolja att ringla över

Surdegsbröd

Instruktioner

1. Skala och hacka lök och vitlök och stek på låg värme i oljan i 5 min tills den mjuknat.

2. Tillsätt rotfrukter, ingefära, garam masala och linser. Stek i några minuter.

3. Tillsätt vatten, buljongtärningar, kokosmjölk och krossade tomater. Låt småkoka i 10–12 min tills linserna är mjuka.

4. Under tiden. Skär halloumin i ca 1 x 1 cm stora kuber. Stek i varm panna utan oljan tills att de fått färg på ena sidan. Vänd alla bitarna och tillsätt oljan. Stek klart i ca 2 min. Lägg över i en skål.

5. Tillsätt limesaften i soppan och smaka av med eventuellt mer salt.

6. Mixa soppan grovt med stavmixer eller servera den som den är.

7. Servera soppan i skålar med stekt halloumi och valfria tillbehör.

Anteckningar

TIPS!

Näringsvärden per 100 g (1 port ca 397 g) utan tillbehör

Energi 132 kcal

Fett 10 g

Kolhydrater 7 g

Fiber 3 g

Protein 3 g

Salt 0,6 g

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.