fbpx Print

Kryddig linssoppa med halloumitärningar

Scale

Ingredienser

1 gul lök, finhackad

3 vitlöksklyftor, finhackade

3 dl rotfrukter, finrivna, t ex morot, potatis, palsternacka

3 msk rapsolja, att steka löken i

1 1/2 dl linser, torkade

1 burk krossade tomater, 400 g

2 burkar kokosmjölk, à 400 g

2 buljongtärningar, kyckling eller grönsak

1/2 lime, saften

1 dl vatten

1 msk färsk ingefära, skalad och finhackad, eller ½ tsk torkad

1 msk garam masala, kryddblandning

1 tsk salt

1 paket halloumi

1 tsk rapsolja, att steka halloumin i

Tillbehör

Pumpakärnor

Strimlad färsk koriander eller bladpersilja

Olivolja att ringla över

Surdegsbröd

Instruktioner

1. Skala och hacka lök och vitlök och stek på låg värme i oljan i 5 min tills den mjuknat.

2. Tillsätt rotfrukter, ingefära, garam masala och linser. Stek i några minuter.

3. Tillsätt vatten, buljongtärningar, kokosmjölk och krossade tomater. Låt småkoka i 10–12 min tills linserna är mjuka.

4. Under tiden. Skär halloumin i ca 1 x 1 cm stora kuber. Stek i varm panna utan oljan tills att de fått färg på ena sidan. Vänd alla bitarna och tillsätt oljan. Stek klart i ca 2 min. Lägg över i en skål.

5. Tillsätt limesaften i soppan och smaka av med eventuellt mer salt.

6. Mixa soppan grovt med stavmixer eller servera den som den är.

7. Servera soppan i skålar med stekt halloumi och valfria tillbehör.

Anteckningar

TIPS!

Näringsvärden per 100 g (1 port ca 397 g) utan tillbehör

Energi 132 kcal

Fett 10 g

Kolhydrater 7 g

Fiber 3 g

Protein 3 g

Salt 0,6 g