Prova på Fasting Mimicking Diet med Food Pharmacy – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Prova på Fasting Mimicking Diet med Food Pharmacy

Nu är anmälan öppen till vår fem dagars-fasta 13-17 mars. Under fem dagar kommer vi att få prova på att äta ett begränsat antal kalorier enligt ett protokoll med recept baserade på forskaren och cellbiologen Valter Longos “Fasting Mimicking Diet” (FMD). Anmäl dig här!

Valter Longo är världskänd för sina studier på fasta och FMD, som är en vetenskapligt utformad och kliniskt testad metod, är ett resultat av forskningen vid Longevity Institute, University of Southern California, som är världsledande inom forskning på åldrande och åldersrelaterade sjukdomar. I studierna har man sett att kroppen går in i ett skyddsläge när vi med hjälp av FMD-protokollet begränsar matintaget, vilket visat sig ha en positiv inverkan på riskfaktorer och biomarkörer som associeras med åldrande och sjukdom.

Studierna visar att fem dagars matrestriktion i sträck kan medföra en mängd hälsofördelar, såsom:

 • Lägre nivå av inflammationsmarkörer
 • Lägre blodtryck
 • Lägre nivåer av IGF-1
 • Lägre nivåer av kolesterol och blodfetter

Under fastan kommer vi att ses digitalt varje dag i en låst Facebook-grupp, för att peppa och stötta varandra, utbyta erfarenheter och dessutom få uppdateringar om vilka processer fastan kickar igång i kroppen från dag till dag, samt vad vi kan förvänta oss ska ske inom det närmaste dygnet.

Vill du köra Valter Longos Fasting Mimicking Diet tillsammans med oss?

Klart du vill! Klicka här och anmäl dig bums.

Om du är sjuk, äter mediciner eller är över 70 år ska du rådgöra med en läkare innan du hoppar på fasta. Om du lider av eller har lidit av ätstörningar rekommenderas du att inte genomföra fasta.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Marieke Malotaux skriver:

  Hur avprenumerera jag mig på ert nyhetsbrev?
  Kan nigöra det åt mig gärna.

  Mvh Marieke

  1. Food Pharmacy skriver:

   Hej, maila oss från den adress du vill avprenumerera till info@foodpharmacy.se så ska vi hjälpa dig.

 2. Agneta Söderman skriver:

  Hej! Såg att ni ska köra 5 dagar FMD… Har precis genomfört en sådan med “Fem Dagars” paket, så det får gå ett halvår innan nästa. Men jag tar gärna del av ert upplägg.. Hur? 🤔 Bästa hälsningar Agneta

  1. Halloj! Vi kommer att köra några fastor om året så haka gärna på nästa gång! Följer du oss på minsta också? Där talar vi alltid om när anmälan är öppen för nästa program!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.