Cookalong med Cecilia Davidsson – Food Pharmacy-podden #224 – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Cookalong med Cecilia Davidsson – Food Pharmacy-podden #224

Åh, den här veckan testar vi ett helt nytt grepp i podden – vi gör vår livs första cookalong! Lina gästar superkocken Cecilia Davidsson och lagar grönsaksfyllda rispappersrullar med het syrlig dippsås.

Köp hem råvarorna här nedanför och lyssna på avsnittet medan du lagar mat. Huuur trevligt?

Avsnittet hittar du bl a här eller här“.

Print

Grönsaksfyllda rispappersrullar med het syrlig dippsås

  • Av : Cecilia Davidsson c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 20 rullar 1x
Scale

Ingredienser

200 g fast tofu

1 msk kokosolja

1 msk äppelcidervinäger

1 msk tamarisoja

2 morötter, ca 200 g

30 g ruccola

1 dl färsk mynta och koriander

200 g rödkål

1 dl kimchi

2 nävar mungbönsgroddar

1 mango

2 lime, rivet skal och saft

20 rispapper

1 dl hackade nötter

Dippsås

4 tsk ingefära, finriven

4 vitlöksklyftor, finriven

6 lime, saft + skal från 1 lime

2 msk tahini

2 dl tamarisoja

Till servering

sesamfrön

hjärtbladssallad

Instruktioner

Skär tofun i 1 cm långsmala bitar. Hetta upp kokosolja och sesamolja i en stekpanna och stek tofun gyllenbrun runt om på medelhög värme. Tillsätt äppelcidervinäger och tamari. Låt vätskan absorberas och dra därefter av från värmen.

Skrubba och strimla moroten, använd t ex en mandolin. Skölj och torka rucolan i salladsslunga. Finhacka myntan och blanda med rucolan i en bunke. Strimla rödkålen, blanda med kimchi och groddar i en annan bunke. Skär mangon i smala centimeterstora bitar. Strö över limeskal och limesaft och blanda runt med mangon. Lägg upp de olika ingredienserna på ett stort fat.

Fukta en kökshandduk och lägg ut den på köksbänken. Ställ en stekpanna vid sidan om och fyll den med hett vatten. Doppa ett rispapper i vattnet och lägg det på handduken. Lägg en bit av tofu, mango, strimlad morot och en liten näve av ruccolablandningen i mitten av rispappret, toppa med rödkålssalladen och nötsmulet. Vik upp nedre kanten, därefter sidokanterna och rulla sedan ihop rispappret. Lägg åt sidan och fortsätt rulla resten av rullarna. Undvik att pappret blir för blött och tänk på att vassa grönsaker kan skära sönder pappret så försök vara lätt på handen. Skär rullarna och servera med hjärtbladssallad och en het syrlig dipp sås.

Dippsås

Riv ingefära och vitlök fint. Blanda samtliga ingredienser i en burk med lock, skaka om.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.