Har du koll på D-vitamintiden? – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Har du koll på D-vitamintiden?

I samarbete med Nutrient Hunter

Du har säkert hört att kroppen bildar D-vitamin när solen lyser på huden. Men visste du att det bara funkar på sommarhalvåret? För att kroppen ska kunna bilda D-vitamin av solens strålar så måste solen helt enkelt stå i minst 45 graders vinkel över horisonten. Vilket den ju tenderar att inte göra halvårsvis i Sverige.

Vi ska alltså inte bara hålla koll på vinter- och sommartid utan också D-vitamintid. I Stockholm passerar solen den magiska gränsen den 27 april, i Göteborg 22 april, i Malmö 16 april, i Umeå 13 maj och i Kiruna 16 juni. Än finns det alltså goda skäl att äta tillskott med vitamin D.

Vår D-vitamin är liposomal vilket betyder att den kan ha upp till flera gånger bättre upptagningsförmåga än traditionella kosttillskott. Vår D-vitamin är dessutom speciellt utformad till att bidra till immunsystemets normala funktion. Vitamin D3 underlättar kroppens upptag av kalcium, vilket i sin tur bidrar till upprätthållandet av en normal benstomme, normal muskelfunktion och normala tänder.

Du köper den här och om du vill kombinera den med vår periodiska fiberblandning, probiotika och multi mineral- och vitamin så får du 20% rabatt. Se erbjudandet här.

Avslutningsvis kan vi passa på att berätta att det krävs att du är ute i solen 20 minuter mitt på dagen på sommaren för att ladda D-vitamindepåerna helt. Det blir alltså inte mer D-vitamin för att du är ute längre – ännu en anledning att inte vara i solen så länge att du bränner dig.Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Rebecca skriver:

    För att bilda d-vitamin av solljus behövs även kolesterol, solljuset i sig räcker inte. Kroppen bildar själv kolesterol men blir jätteglad om man tillför det själv via kosten. Är man tveksam till kolesterol rekommenderar jag att läsa på och lär sig om VLDL och att det är kolesterol som oxiderar som är problemet, inte LDL (det “onda” kolesterolet”) i sig. Här är en början: https://www.youtube.com/watch?v=DXKJaQeteE0

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.